Orjak, Veprinac, Opatija

V soboto 16.02.2013 se nas je 52 odpravilo na hrvaško primorsko na tradicionalni zimski pohod. Cilj teg izleta je doživeti čim prej pomlad, vendar tokrat temu ni bilo tako. Pot je bila zasnežena in nam je pobrala kar precej moči in časa. Sneg je bil trd in se je le redko predrl, vetra v hribih skoraj, da ni bilo, sonce pa je bilo že kar močno. Po osvojemem Orjaku 706m smo sestopili na bližnjo asfaltno sesto, katera je bila še kako dobrodošla. Kmalu smo spet zagrizli v klanec po snegu in osvojili še razgledno vasico Veprinac. Kavica v tamkajšnjem lokalu se je prilegla, nato pa smo sestopili v Opatijo. Snega je bilo vedno manj in ga je kmalu zmanjkalo. Pot ob morju v Volovsko je bila vetrovna in trda, čas pa nam ni dopuščal, da bi se odahnili v venem od lokalov, kateri so prav vabili na martinčkanje. Naveličanim ponovnega vzpona proti vasici Pobri, kjer smo imeli rezerverano kosilo se je le nasmejalo, saj nas je prav kmalu pobral avtobus in nam privarčeval pol ure vzpona.

V oštariji pa paravo presenečenje. Pričakali so nas z aperativom, divjačinsko predjedjo in na gradeli pečenim mešanim mesom in okusnim zavitkom. Največje presenečenje je bila živa glasba, katero je naročil lastnik oštarije za svojo promocijo. Hitro smo pozabili na utrujene noge in zaplesali. Prehitro so minile tri ure in odpraviti smo se morali en kilometer peš do parkiranega avtobusa.

Mnenja, da je minil lep dan od A do Ž je bilo večino udeležencev. Razmišlanja, da smo prezgodaj šli od doma pa niso bila opravičena, saj se zaradi predpisov, ki veljajo za voznika ne bi izšlo.

Slike si lahko ogledate na naslovu:

https://picasaweb.google.com/116501657762638790544/OrjakVeprinac1622013