Letni program

Odseki Planinskega društva Rašica tekom leta organizirajo aktivnosti, ki so prilagojene različnim skupinam članov društva. V letnem seznamu najdete aktivnosti Mladinskega in Naravovarstvenega odseka, Gorniške skupine, splošne aktivnosti Planinskega društva in aktivnosti gorskih vodnikov.

Letni program izletov in prireditev PD Rašica za leto 2022 kot PDF datoteka je na voljo tukaj.

Pojasnila

Legenda

Posamezni aktivnosti je na seznamu pripisan “organizator” – to so odseki našega društva. V nadaljevanju podajamo kratek opis značaja aktivnosti posameznega organizatorja:

  • Gorniška skupina (tehnično zahtevni izleti s pogosto uporabo cepina in derez ter vrvne tehnike. Gore, na katere se odpravljamo, so ponavadi oddaljene in nepredvidljive, hoje in vožnje pa je ponavadi veliko, zato hitrost hoje prilagajamo dnevu in je včasih večja od povprečja);
  • Gorski vodnik (ture v spremstvu poklicnega gorskega vodnika so alpinistični vzponi, ki jih proti plačilu vodijo trije poklicni gorski vodniki, ki delujejo v okviru društva);
  • Mladinski odsek (izleti za otroke in mladino ter študente);
  • Vodniški odsek (izleti so različnih težavnosti od lahkih do zelo zahtevnih, kjer je vedno na razpolago dovolj časa, da vodnik prilagaja hitrost hoje in pomaga udeležencem pri uporabi tehničnih sredstev in pri varovanju).