Prednost do prijave na ture Gorniške skupine

Na izletih Gorniške skupine se je udeležba močno povečala, tako je bilo na zadnjem izletu kar 15 udeležencev. Zaradi varnosti udeležencev in nemotene izvedbe tur, ki je pogojena z manjšim številom udeležencev, smo prisiljeni sprejeti kriterije za prijavo na ture Gorniške skupine.

Prednost do prijave imajo stalni oziroma zvesti udeleženci Gorniške skupine; hkrati pa želimo omogočiti tudi novim članom udeležbo na izletih, saj je naš cilj pritegniti čim več udeležencev – vendar tudi tu mora biti meja (čeprav je najtežje nekoga odsloviti).

Kriterij za prijavo na ture Gorniške skupine

  • Prednost do prijave imajo vodniki PZS in Gorski vodniki.
  • Vsi ostali prijavljeni morajo biti člani PD Rašica, oziroma pridruženi člani s plačilom 5 EUR letne članarine.
  • Prednost do prijave imajo tisti, kateri so bili na zadnjih dvanajstih izletih PD Rašica (Izleti Gorniške skupine in izleti Vodniškega odseka) večkrat prisotni. Torej imajo tudi čisto novi člani možnost, da se z udeležbo na izletih Vodniškega odseka zagotovijo prednost do prijave na izletih Gorniške skupine.

V kolikor se iz objektivnih razlogov (bolezen, itd.) ni bilo možno udeležiti izletov več kot en mesec, se zadnjih dvanajst tur šteje od dneva, ko so nastopili razlogi za neudeležbo in ne od dneva prijave.