Izlet v neznano

V nedeljo 10.10. se nas je 48 podalo v neznano. Z avtobusom smo se peljali v Podpeč in se po jutrajni kavici vzpeli na Sv. Ano. Nadaljevali smo po lovski poti čez Špilj na Planinco do cerkvice Sv. Tomaža in si v lovski koči privoščili okrepčilo. Sestopili smo mimo Ledene jame do najglobjega jezera v Sloveniji, kjer so nam v tamkajšnji brunarici pripravili kosilo. Popoldan nas je avtobus odpeljal do Ljubljanice, kjer nas je čakala rečna ladja s katero smo se vrnili v Ljubljano. Vožnja je bila navdušajoča, saj se je jutrajna megla odmaknila, Ljubljana pa je zgledala kot Benetke. Na novem Mesarskem mostu nas je čakal lokalni vodnik, kateri nas je vodil do mestnih znamenitosti.

Škoda, da jutrajna megla ni omogočala lepih razgledov na Ljubljansko barje in da se v brunarici niso bolj potrudili pri kosilu, čeprav so se nam po tem oddolžili.

Ugotavljam, da bi rečna ladja lahko imela redno linijo s Podpečjo, saj se da odlično kombinirati pohodniške in kolesarske izlete v okolico polno naravnih in kulturnih znamrenitosti na tem delu Barja.

http://tomazsarc.blogspot.com/2010/10/izlet-v-neznano-10102010.html