Berchtesgadener Alpen & Salzkammergut

Od 1.-4.9. je 23 udeležencev, 2 vodnika in voznik avtobusa odkrivalo gore okoli Salzburga. Nemško-Avstrijsko mejo smo prečkali na vse možne načine in uporabili kar 10 različnih prevoznih sredstev. Obiskali smo rudnik soli in Orlovo gnezdo, se povzpeli nad jezerom Konigsee na razgledne planine, prečili razgledni Untersberg in uživali v razgledih na gori Schafberg v pravljičnem Salzkammergutu. Na koncu pa prav na poseben način obiskali Hallstatt.

Izredno navdušenje nad videnim je pripomoglo relativno lepo vreme, saj se se meterologi spet zmotili v našo korist. Vreme nas je počakalo, na poti nazaj domov pa je pričelo deževati.

Hodili smo 4-5 ur na dan in premagali cca. 2500m.v.r. Časa za počitke je bilo dovolj, tako smo se nasitili raznih “šmornov” in “gernknedlov”. Dvodnevno hranjenjenje v nekaj sto let stari pivnici s kračo in klobasami pa je tirjalo nekaj pivov več. Streho nad glavo nam je nudil star, toda čist penzjon na odlični lokaciji, kot nalašč za naš program. Z obilnim zajtrkom, tokrat ni bilo problemov.

Škoda, da se udeležba ni bila večja, saj verjetno ne bo kmalu organiziranega potovanja v te prelepe kraje.

Povezava do bloga